woensdag

Een inspirerende avond!




Afgelopen donderdag was onze discussie- en brainstormavond. Het was een geslaagde, nuttige avond met enthousiaste mensen, veel input en leuke sprekers! We willen dan ook iedereen die aanwezig was heel hartelijk bedanken. Hopelijk zien we iedereen terug bij ons eindsymposium in november. 

Om half acht trapten we de avond af met een presentatie over ons onderzoek. Na deze inleiding vertelde Olga Rachtchoupkina, projectleider WMO bij de gemeente Zwolle over de huidige rol van de gemeente bij dagbesteding en hoe dit gaat veranderen. Erg nuttig om ook deze kant van het organiseren van dagbesteding te horen. Femmianne Bredewold volgde met een interessant verhaal over het contact tussen mensen met een beperking en buurtbewoners. Dit contact blijkt erg oppervlakkig te zijn en zonder duidelijke grenzen zal dit contact niet verbeteren. Ruud-Jan Kokke sloot dit deel van de avond af met een mooie presentatie over de producten die hij in samenwerking met cliƫnten maakt. Een inspirerende en een mooi voorbeeld van hoe het ook kan!

Genoeg informatie om mee verder te gaan dus! De aanwezigen werden in vier groepen verdeeld. De verschillende groepen kregen de opdracht om over de ideale dagbesteding na te denken, ieder vanuit een ander oogpunt. Zo werd er nagedacht over de ideale dagbesteding wat betreft de maatschappij, de zorg, de gemeente en de ouders. De komende tijd gaan we verder met het verwerken van deze input en het ontwikkelen van concepten.

Als u nog vragen of interessante informatie voor ons heeft, dan horen we dat graag! Ook als u op de hoogte gehouden wilt worden van ons onderzoek, mail gerust. Ons e-mailadres is casestudydagbesteding@outlook.com